Hilde van Eijk , geboren  te Willemstad Curacao, maakt schilderijen en aquarellen. Haar schilderijen gaan vaak vergezeld van gedichten.

Opleiding: Academie voor beeldende kunsten Artibus te Utrecht.

Technieken: olieverf, alkydverf, eitempera en aquarel.

Werkwijze: gladde oppervlakten van vele verfijnd geschilderde dunne glacislaagjes over elkaar, worden soms afgewisseld met ruwe structuren . Daartoe wordt b.v.door de verf zand of marmerpoeder gemengd, oftewel verfrollertjes of een paletmes gebruikt. Zo  worden water,  lucht, of een vlinder heel dun en transparant weergegeven, terwijl rotsen en zand een grove structuur krijgen. Soms worden gedeelten van het schilderij geschuurd om het een verweerder uiterlijk te geven.  Ook bij de aquarellen wordt geëxperimenteerd met de oppervlaktehuid, b.v. door het gebruik van zout.De nuances zijn verfijnd en de toetsen zijn zodanig gezet, dat ze emoties of een bepaalde sfeer versterken.

  Steeds is er het zoeken naar balans en evenwicht, maar ook het vuur van het beleven van  schoonheid van vorm en kleur. De kleuren ogen natuurlijk en een beetje "bestorven", Daarom is voor sommige schilderijen de eitemperatechniek gebruikt : Hiervoor worden natuurlijke pigmenten gemengd met een eitje.

Het werk is een synthese van realistische en figuratieve elementen.

Passepartout en lijst dragen bij aan hetgeen uitgedrukt moet worden. Ook zit er soms een  schilderij in een schilderij of gaan er luikjes open en dicht, waardoor het verandert.

De contouren zijn zacht, de beelden fantasierijk, mystiek en symbolisch. Je zou het “verdroomd realisme” kunnen noemen.